top of page

Arkkitehdin suunnittelema omakotitalo - yksilöllinen koti selkeällä konseptilla

Omakotitalon suunnittelu vaatii tarkkaan harkittuja päätöksiä ja ammattitaitoista suunnittelua. Olemme muovanneet omakotitalon suunnitteluprosessin selkeisiin vaiheisiin, helpottaaksemme asiakkaamme taakkaa rakennusprojektin parissa. Meidän suunnitteluprosessimme lähtee liikkeelle jo ennen, kun päätätte luottaa meihin unelmanne toteuttamisessa. Tässä blogitekstissä käymme läpi vaiheet, jotka teemme varmistaaksemme, että tuleva kotinne vastaa täysin odotuksianne.


moderni arkkitehdin suunnittelema omakotitalo Oulu


1. Tarjousvaihe - selkeä hinta kotisi suunnittelusta


Kaikki alkaa siitä, kun annatte meille karkeat tiedot nettisivujemme tarjouslaskentalomakkeella. Näiden tietojen perusteella luomme kattavan tarjouksen, joka sisältää kaikki suunnitteluvaiheet kiinteällä hinnalla. Haluamme olla mahdollisimman selkeitä tarjouksessamme hinnan ja sisällön suhteen, jotta sinun ei tarvitse miettiä paljonko arkkitehti lopulta tulee maksamaan.


Perinteisesti tarjouksemme kattaa luonnossuunnittelun, pääpiirustukset, rakennusluvan hakemisen sekä pääsuunnittelun. Tarjouksen sisältöä kuitenkin räätälöidään sen mukaan, millaisille palveluille kyseisessä suunnittelukohteessa on tarve.


arkkitehtisuunnittelun eteneminen

2. Aloituspalaveri - toiveiden ja tarpeiden kartoitus


Kun tarjous on hyväksytty, siirrymme tarkempaan tarvekartoitukseen aloituspalaverin merkeissä. Aloituspalaverissa käydään läpi tontin mahdollisuudet, teidän tarpeenne ja tavoitteenne projektille. Aloituspalaveri on merkittävä osa suunnittelua, sillä siinä määritellään raamit suunnittelulle.


Tontin osalta aloituspalaverissa selvitetään, minkälaisia kaavamääräyksiä kyseiselle paikalle on ja miten tontille kannattaisi rakentaa. Oleellisia asioita on esimerkiksi tontin korot sekä ympäristön luomat tekijät, kuten ilmansuunnat ja näkymät. Käymme palaverissa läpi myös halutut tilat, toiveet arkkitehtuurista sekä budjetin rakentamiselle. Meiltä onnistuu niin kustannustehokkaiden kuin ylellisen väljienkin ratkaisujen suunnittelu.


3. Luonnossuunnittelu - ajatukset suunnitelmiksi


Aloituspalaverissa kerättyjen tietojen perusteella teemme ehdotussuunnitelman talostanne. Ehdotussuunnitelmaan sisältyvät aina tontinkäyttöluonnos, pohjaluonnos, leikkausluonnos, julkisivuluonnokset, 3D-malli sekä havainnollistavat kuvat rakennuksesta. 3D-malliin voit tutustua sille tarkoitetun sovelluksen kautta puhelimella tai tietokoneella.


Tutustuttuanne ehdotussuunnitelmaan, järjestämme luonnospalaverin, jossa käydään läpi tarvittavat muutokset. Sisällytämme tarjoukseemme aina lähtökohtaisesti 2 muokkaus-/päivityskierrosta, jotta suunnitelmat saadaan viilattua juuri teille sopiviksi. Tarvittaessa muokkauskertoja voidaan sopia useampikin, keskimäärin kaikki omakotitalokohteemme saadaan suunniteltua kuitenkin enintään kahdella muokkauskierroksella. Luonnossuunnitelmilla pystyt jo kilpailuttamaan urakoitsijoita.


Tontinkäyttöluonnos, pohjapiirros, leikkauspiirros, julkisivupiirros, havainnekuvat
Esimerkki toimitettavan ehdotussuunnitelman sisällöstä


4. Pääpiirustukset - suunnitelmat rakennusluvan hakemiseen


Kun luonnossuunnitelmat vastaavat odotuksianne, tarkennamme suunnitelmat pääpiirustuksiksi eli lupakuviksi. Pääpiirustuksilla haetaan rakennuslupa ja suunnitelmia tarkennetaan vastaamaan viranomaisten vaatimuksia.


Pääpiirustuksiin tarkennetaan esimerkiksi rakennetyypit, lämmitysmuoto, palo-osastoinnit, tontin korot sekä esteettömyysmerkinnät. Pääpiirustusten tekeminen onkin siis enemmänkin tekninen piirustusvaihe, sillä itse rakennuksen suunnittelu tapahtuu luonnosvaiheessa.


asemapiirros
Esimerkki pääpiirustuksiin kuuluvasta asemapiirustuksesta

5. Pääsuunnittelu / rakennusluvan hakeminen


Pääsuunnittelijana varmistamme suunnittelun sujuvuuden. Toimimme yhteyshenkilönä rakennusvalvontaan ja johdamme suunnittelua. Käytämme suunnitelmat jo luonnosvaiheessa rakennusvalvonnan kommenteilla, jotta rakennusluvan hakeminen sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Huolehdimme, että erikoissuunnittelijoiden, kuten rakenne- ja LVIS-suunnittelijoiden piirustukset ovat yhteensopivat arkkitehtisuunnitelmien kanssa.


Huolehdimme tarvittaessa myös rakennusluvan hakemisen puolestasi. Rakennusluvan hakeminen tapahtuu kyseisen paikkakunnan sähköisen lupajärjestelmän kautta. Viemme tarvittavat liitteet lupahakemukseen ja huolehdimme, että viranomaisilla on tarvittavat tiedot lupapäätöksen tekemiseen.


6. Lisää yksilöllisyyttä lisäpalveluiden avulla


Rakennuslupavaiheen piirustuksilla saa jo usein erittäin näyttäviä ja yksilöllisiä koteja. Rakentamisen kannalta olennainen tieto löytyy pääpiirustuksista, mutta detaljitason ratkaisut jäävät talotoimittajalle. Tarvittaessa voimme toteuttaa myös halutut työpiirustukset varmistaaksemme korkeatasoisen arkkitehtuurin. Työpiirustuksia ovat esimerkiksi erilaiset liitosdetaljit, mittapohjat tai ikkuna- ja oviluettelot. Kauttamme onnistuu myös sisustus-, piha- tai valaistussuunnittelu.


Taloprojektissa tunnetusti saattaa tulla useita yllätyksiä ja vaikeasti ennakoitavia kuluja. Haluamme tuoda projektiisi ennakoitavuutta sekä selkeyttä yksinkertaisella suunnitteluprosessilla sekä asiakaslähtöisellä toiminnalla. Ota yhteyttä, ja anna meidän auttaa sinua rakennusprojektissasi. Saat selkeän hinnan arkkitehtisuunnittelulle pyytämällä tarjouksen puhelimitse, sähköpostilla tai tarjouspyyntölomakkeellamme.

コメント


bottom of page